Welke producten vind je allemaal bij een houthandel?

Degelijk, duurzaam en een duidelijk zichtbaar natuurproduct: hout. Het materiaal is voor veel dingen te gebruiken en dat wordt dan ook massaal gedaan. Van tuinmeubelen tot aan pollepels. Van woonaccessoires tot aan sieraden. Je kunt het je bijna niet voorstellen wat je allemaal van hout kunt maken. Hout is doorgaans te koop bij een bouwmarkt en tuincentrum, maar voor een groot aanbod, goede kwaliteit en de juiste expertise moet je bij een houthandel zijn.

Producten van hout

Zoals gezegd zijn er ontzettend veel producten gemaakt van hout. Dit maakt hout ook populair materiaal en zo gewild. Vaak zien we hout in en rondom huizen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de kasten, tafels, bedden en deur in huis. Daarnaast natuurlijk in de tuin. Daar zien we al heel snel wat van hout is gemaakt, aangezien de schuttingen, tuinstoeltjes en tuinhuisjes bijna altijd van hout zijn.

Waar is hout geschikt voor?

Eigenlijk is hout geschikt voor bijna alles. Doordat hout een goed bewerkbaar product is, kunnen er zoveel soorten producten van gemaakt worden. Omdat hout ook nog eens rechtstreeks uit de natuur komt, komt het ook zeker goed terecht in de buitenlucht. Het wordt vaak gebruikt voor schuttingen en tuindeuren. Deze schutten de tuin af en kunnen tegen weer en wind. Ook outdoor speelgoed wordt veelal gemaakt van hout, denk aan glijbanen, speelhuisje en schommels. Dit komt allemaal goed tot z’n recht buiten. Natuurlijk wordt hout niet alleen voor de functionele aspecten gebruikt, maar ook omdat het zo sierend is. Denk dan aan een bloembak, een houten trapje in de tuin of een rozenboog bij de in- of uitgang van je voor- of achtertuin. 

Hoe wordt hout gemaakt?

Hout wordt gemaakt van bomen. Wanneer de boomstammen zijn gekapt, is het in principe al hout. Echter is het hout nog niet bruikbaar, omdat het nog niet de juiste vormen heeft om bijvoorbeeld meubels van de maken. Vaak worden er eerst planken van gemaakt. Zo is er ook minder afval. Ook wordt het zodanig bewerkt en geschuurd, dat er geen splinters meer in zitten en er wordt ook vaak nog een laklaag toegevoegd.