Tips voor een opgeruimde tuin

tuin

Het is weer tijd om de tuin eens goed op te ruimen! De wintermaanden komen er weer aan en daarom is het goed om je tuin hier vast op voor te bereiden. Er zullen hoogstwaarschijnlijk bladeren en takjes in de tuin liggen door de herfst, waardoor jouw tuin er rommelig uit kan zien. Wij geven je tips hoe je je tuin weer als nieuw kan maken!

Tip 1. Ruim de herfst op

Het eerste wat je kunt doen om je tuin weer netjes te krijgen is het opruimen van alle bladeren. Dit kun je doen met een bladblazer, maar je kunt ook met een hark te werk gaan. Veeg alles netjes op een hoopje zodat je het blad makkelijk weg kan gooien. Je kunt het blad en andere troep klein maken door een Hamermolen. Dit zorgt ervoor dat je minder ruimte inneemt in de groene container. 

Tip 2. Schoonmaken

Wanneer je tegels in je tuin hebt, kun je dit schoonmaken door het gebruiken van een hogedrukspuit. Dit zorgt ervoor dat alle natuur deeltjes worden verwijderd van jouw stoep. In de wintermaanden kan het namelijk erg glad worden, wanneer je dit laat zitten. 

Tip 3. Plaats nieuwe dingen

Een opgeruimde tuin uit zich ook in de invulling van de tuin. Koop dus een nieuwe dingen voor in jouw tuin en zorg ervoor dat het er nieuw en strak uitziet. Dit kun je bijvoorbeeld doen door nieuwe planten of struiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *