Tips voor het onderhouden van je tuin

Voor sommige mensen met een tuin is het onderhouden van deze tuin een fluitje van een cent. Voor anderen is het een ding waar het liefst zo lang mogelijk mee gewacht wordt, omdat ze geen idee hebben wat ze moeten doen en waar ze moeten beginnen. Voor deze laatste groep mensen hebben wij enkele tips op een rijtje gezet die voor iedereen te volgen zijn. 

Tip 1: verwijder dode bladeren 

Het makkelijkste wat je kunt doen is het weghalen van dode, gevallen bladeren in je tuin. Dit doe je voornamelijk in de lente. In de winter zorgen de dode bladeren namelijk voor een mooie beschermlaag van je tuin.  Als je al deze dode bladeren hebt verzameld kun je hier makkelijk compost van maken. Verzamel alle dode bladeren in een zak, stamp het stevig aan en maak een paar gaatjes in de onderkant van de zak. Zet deze zak weg in je tuinhuis of op een onopvallend plekje in de tuin en volgend jaar kun je deze gebruiken als compost. Als je hier geen zin in hebt, kun je de bladeren ook weggooien en compost halen bij een tuincentrum. Meng dit door de aarde heen, zodat je planten en gazon weer genoeg voeding hebben om te gaan bloeien. Doe dit ongeveer 2 keer per jaar. 

Tip 2: weet wanneer je snoeit 

Het snoeien van je planten kun je het beste in het voorjaar doen, nadat ze klaar zijn met bloeien. In de herfst of winter zijn je planten en bomen namelijk niet goed bestand tegen de kou wanneer je ze snoeit. Je kunt daarom het beste snoeien in het voorjaar. Weet je niet wanneer je planten klaar zijn met bloeien? Dan kun je het beste na de langste dag van het jaar (21 juni) snoeien. De meeste planten zijn dan namelijk wel klaar met bloeien. Wil je het helemaal goed doen? Kijk dan even op internet wanneer welke plant gesnoeid moet worden. 

Tip 3: vraag hulp 

Als je een grotere tuin hebt, kan het best een klus zijn om dit allemaal bij te houden. Daarom is het wenselijk om hulp in te schakelen. Bert van den Brink Grondverzet is hierbij een goede partij om bij aan te bellen. Zij hebben veel ervaring bij het onderhouden van tuinen en groenvoorzieningen. Zo hoef jij niks te doen en kun je een ander het zware werk laten doen. Geïnteresseerd? Neem contact op door te mailen naar info@bbgrondverzet.nl of neem een kijkje op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *