Tips rondom het bestraten van je voortuin

mbi tegels

Het bestraten van je voortuin zal ontzettend veel doen voor het uiterlijk van je woning aan de buitenkant. Een voortuin is net zo belangrijk als een achtertuin en daarom verdient het ook de nodige aandacht. Je kunt redelijk veel zelf doen en sommige dingen zijn erg klein en simpel, maar toch zal het een wereld van verschil maken.

Bestrating leggen

Een juiste bestrating doet eigenlijk het meeste werk. Tegels kunnen veel verschil maken in het uiterlijk van je voortuin en dat is dan ook precies de bedoeling. Er zijn verschillende tegels op de markt waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan soorten, zoals beton of keramisch, maar ook aan merken als MBI tegels of Excluton.

Wees consistent

Consistentie hoeft niet saai te zijn. Sterker nog, het is juist rustiger voor het oog, wat het weer mooier maakt. Denk bijvoorbeeld aan de tegels die je gebruikt in je tuin. Zodra je niet dezelfde tegels hebt liggen in je achtertuin als in je voortuin, dan zal dit niet mooi overlopen en zal dit in veel gevallen de stijl verpesten. Het hoeft niet altijd zo te zijn. Sommige tuinen hebben de voortuin en achtertuin niet aangrenzend en zullen dit probleem niet vaak hebben. Ook als je het op een goede manier doet dat de stijlen elkaar complimenteren zul je er zeker mee weg kunnen komen. Het is maar net afhankelijk per tuin en stijl.

Creëer sfeer

Sfeer is natuurlijk ontzettend belangrijk om een beeld van iets mooier te maken. Dit geldt ook voor je voortuin. Als je een fijne en mooie sfeer hebt, zal je de uitstraling van je woning er ver op vooruit gaan. Sfeer komt ook tot stand als de voortuin is zoals ooit bedoeld is. Zorg er daarom ook voor dat je voortuin er altijd netjes bij staat en pleeg daarom het nodige onderhoud. Af en toe vegen, onkruid wieden en de tegels schoonmaken is vaak al genoeg om lang te genieten van een prachtige tuin.