Tips om je boom gezond te houden

Een boom in je tuin is natuurlijk een eyecatcher. Daarom wil je ervoor zorgen dat je boom zo lang mogelijk gezond blijft. Daarvoor is boomverzorging erg belangrijk. In dit artikel lees je tips over hoe je je boom gezond kan houden, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten!

Ongedierte aanpakken

Eén van de belangrijkste oorzaken van ongezonde bomen zijn ongedierte. Er zijn veel verschillende soorten die allemaal op een aparte manier bestreden dienen te worden. Zoek daarom van tevoren goed uit wat de beste methode van bestrijding is. Sommige beestjes zijn zo moeilijk te bestrijden, dat je er zelf wellicht niet uitkomt. Daarvoor kan je dan het best een ongediertebestrijdingsdienst inschakelen.

Snoeien

Dit wordt vaak onderschat, maar het snoeien van een boom is erg belangrijk voor de gezondheid ervan. Zieke of dode takken dien je bijvoorbeeld zo snel mogelijk te verwijderen, zodat de boom daar zo weinig mogelijk energie aan verspilt. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat een ziekte zich over de hele boom verspreid. Ook wil je voorkomen dat bepaalde takken té groot worden en hierdoor ongecontroleerd neervallen. Maar snoeien is ook belangrijk voor het jong houden van je boom. Fruitbomen zullen door regelmatig snoeien namelijk meer fruit geven.

Wormen Eyeview Van Groene Bomen

Juiste hoeveelheid water

Omdat je boom buiten staat, voorziet de regen hem automatisch van water. In sommige seizoenen kan de boom daar echter wel wat ondersteuning bij gebruiken. We krijgen bijvoorbeeld steeds drogere zomers, waardoor je je boom ‘s zomers het beste extra water kan geven. Daarentegen valt er in de winter steeds meer neerslag, waardoor je boom soms weer te veel water krijgt en kan gaan rotten. Om dit te voorkomen, dien je ervoor te zorgen dat je boom niet op de laagste plek in de tuin staat. Dan kan de boom het overtollige water namelijk niet goed afvoeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *