Tips bij het aanleggen van je tuin

Afgelopen jaar hebben wij de tuin aangepakt. We hadden, net als vorig jaar, het besluit genomen om dit jaar niet te reizen. De onzekerheid omtrent alle maatregelen vonden wij geen fijn idee en daarom hadden we geld over om de tuin te renoveren. Ik kan mij voorstellen dat meerdere mensen dit willen doen en daarom heb ik enkele tips op een rijtje gezet.

Maak een plan

Voordat je echt van start gaat is het belangrijk om een plan te maken. Wat wil je precies met de tuin? Wat heb je daarvoor nodig? Wat is het budget? Kan ik het helemaal alleen? Zonder plan zul je zien dat je altijd wat vergeet of dat het resultaat uiteindelijk niet naar wens is.

Regel machines of benodigdheden

Om de tuin in orde te maken heb je vaak machines nodig. Denk bijvoorbeeld aan een graafmachine. Moet je de tuin eerst helemaal leeghalen voordat je gaat beginnen? Huur dan een aanhanger of een verhuisbus als het gaat om spullen. Ik heb een aanhanger in Stadskanaal gehuurd via deze website. Maar ook als je een aanhanger wilt huren in Zwolle kan dat via dezelfde website. 

Houd rekening met een buffer

Voordat wij begonnen met de tuin hebben wij ruim twee jaar kunnen sparen. Dit hadden we gedaan omdat we een overkapping wilde plaatsen, alle tegels opnieuw wilden leggen en kunstgras wilden leggen. We hadden een berekening gemaakt en daarbij rekening gehouden met 10% extra ruimte. Naarmate het project vorderde, merkte we dat we dit extra budget ook daadwerkelijk nodig hadden. Het gaat hierbij om kleine dingen waar je niet aan denkt, maar wel nodig hebt. Daarom adviseer ik een buffertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *