Terrasoverkapping kopen? Ontdek de verschillende soorten!

Een terrasoverkapping is een ware toevoeging aan iedere tuin. Je creëert een heerlijk knusse plek om altijd buiten te zitten én het kan ook nog eens ontzettend handig zijn. Een overkapping biedt namelijk ook een beschutte plek om spullen neer te zetten. De handige harry’s onder ons bouwen eenvoudig zelf een mooie overkapping. Is dit niet aan jou besteed? Wees gerust. Dan koop je er gewoon een. Bijvoorbeeld bij Monsol! Weten welke mogelijkheden je met een terrasoverkapping uit Ermelo allemaal hebt? Wij zetten 4 soorten voor je op een rij.

Terrasoverkapping van hout

Een houten terrasoverkapping is de meeste bekende en meest populaire keuze. Niet zo gek gezien hout een mooie, natuurlijke uitstraling heeft en het ook nog eens het goedkoopste materiaal is uit dit rijtje. Daarnaast kun je hout verven, lakken en beitsen waardoor er een bijpassende overkapping voor ieder huis te realiseren is. Maar, houd je het hout liever in zijn eigen kleur? Dat is natuurlijk ook prachtig. Overigens moet je de overkapping dan wel van een speciale behandeling voorzien zodat het niet gaat rotten.

Terrasoverkapping van glas

Een overkapping van glas is ook een zeer populaire keuze. Je krijgt dan een constructie van hout of aluminium die je vervolgens afmaakt met mooie grote glazen platen. Glas heeft weinig onderhoud nodig in tegenstelling tot andere materialen. Ideaal dus. Regelmatig even schoonmaken met een doekje is voldoende. Bovendien kun je ook kiezen voor glas met een geluiddempende werking. Een nadeel van glas is dat het op warme dagen wel als een soort broeikas kan voelen. Echter zijn er ook tal van oplossingen om dit tegen te gaan.

Terrasoverkapping van aluminium

Een andere geliefde optie op het gebied van terrasoverkappingen, is een overkapping van aluminium. Dit materiaal biedt namelijk vele voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld niet roesten en is het ook het ideale materiaal om warmte tegen te gaan. Het materiaal is wel wat duurder in vergelijking met hout, maar heeft wel weer minder onderhoudskosten. Wil je een moderne en strakke tuin creëren? Dan is een terrasoverkapping van aluminium de perfecte keus!

Terrasoverkapping met doek

Wil je graag een overkapping met doek? Dat kan. Zolang je hem maar wel combineert met hout of aluminium. Een doek houdt de regen tegen, maar kan ook gemakkelijk opzij geschoven worden wanneer de zon gaat schijnen. Daarnaast kun je zelf bepalen in welke kleur jij het doek wilt zodat hij precies bij je tuin past. Bij een overkapping van doek moet je er overigens wel rekening mee houden dat je hem niet het hele jaar kunt laten hangen.