Spint bestrijden

Heb je spint in je tuin of op je kamerplanten en ben je op zoek naar mogelijkheden om spint te bestrijden? Spint bestrijden is erg verstandig, omdat spintmijten er bekend om staan dat ze snel destructief planten kunnen verpesten. Spintmijten zijn een van de meest voorkomende plagen in tuinen. Deze plagen tasten ook kamerplanten en binnentuinen aan, en niet alleen buitenplanten. De kleine spinnetjes, die ongeveer zo groot zijn als de punt aan het einde van deze zin, kunnen al snel veel schade aanrichten. Je kan bijvoorbeeld roofmijt tegen spint gebruiken. Misschien heb je nog geen idee hoe je spint kan bestrijden en dan is dit artikel geschreven voor jou. 

Decteren spint

Als je spintmijten in je tuin wil bestrijden en bestrijden, is de eerste stap weten of er spint in je tuin is en of een spint dus het probleem is. Om een ​​spintaanval te stoppen, moet je de plaag kunnen detecteren en vaststellen dat je met spintmijten te maken hebt zodra het probleem begint. Spint kan je herkennen door mogelijk gele, bruine of witte vlekken op de bladeren van je planten. Ook kan je spint herkennen door kleine witte of rode vlekjes die op de plant bewegen. Dat zijn de mijten zelf. Tijdens een spintmijtplaag verschijnt er weefsel aan de onderkant van de bladeren van je planten. Dit weefsel is wit van kleur. Zodra je zeker weet dat het spint is, is het tijd om spint te bestrijden.

Verspreiding spint 

Spintmijten kunnen door middel van de wind snel verplaatsen. Ze gebruiken hun weefsel om op de wind te rijden. Met deze manier van reizen kunnen de spintmijten hun territorium verspreiden om vrij ver te reiken als ze niet worden gevangen en snel en zorgvuldig worden ingesloten. Omdat spint erg klein is vaak en niet met het oog te zien is kan het zo je tuin binnendringen. 

Spint bestrijdingsmethoden

Je kan spint bestrijden op zowel een natuurlijke als chemische manier.  Een natuurlijke manier om je tuin voor spintmijten te behandelen, is door de geïnfecteerde planten te isoleren en ze met water te blazen om de mijten letterlijk van de plant te slaan en ze te verdrinken. Ook kan je lieveheerstbeestjes kopen in een kwekerij of andere insecten die de spint eten. Helaas lukt het niet altijd om alle spint te doden, dus moet je soms wel over gaan op iets chemisch. Zoals een insectendodende olie. Als je olie gaat gebruiken moet je eerst alle mogelijke banden aan de onderkant van de bladeren verwijderen. Zorg ervoor dat je grondig werk verricht wanneer je je planten inspecteert op webbing en verwijder wat je vindt, want de delicate draden kunnen de kleine mijten beschermen tegen de olie die je ertegen gaat gebruiken. Lees goed wat er op het etiket staat en voer de stappen uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *