Philodendron: de beste plant voor in de badkamer

Philodendron

Steeds meer mensen willen een op natuur geïnspireerde badkamer creëren. En denken dan niet direct aan de Philodendron. Maar dat is wel degelijk een goede keuze. Het kiezen van de juiste kamer- of beter gezegd ‘badkamerplant’, kan erg lastig zijn. Je moet rekening houden met het feit dat deze planten in een vochtige omgeving komen met weinig tot geen licht.  In de badkamer krijgen de Philodendron te maken met onder andere stoom van douche, warmte die van het water afkomt en weinig zonlicht. Al deze elementen maken het lastig om een passende plant te vinden, die hiervan houdt. Maar de Philodendron gedijt hier uitstekend. En wanneer je de juiste plant -zoals de Philodendron- eenmaal hebt gevonden, deze je badkamer omtovert naar een ontspannen ruimte met luchtzuiverende kwaliteiten. 

Philodendron

Philodendron is officieel

Een van de planten, die perfect in een badkamer past, is de Philodendron. Dit is recent door een expert en badkamer specialist Drench.co.uk verkondigd. Hierin hebben ze het over de meest populaire planten, die er in een badkamer kunnen worden geplaatst. En met trots kunnen wij zeggen dat onze mooie Philodendron tussen deze lijst stond! Drench.co.uk keek naar de gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten en zag een grote procentuele stijging in de zoekinteresse van kamerplanten in de badkamer. 

In een interview zei Polly van drench.co.uk dat Philodendron-planten een van de beste planten voor in de badkamer zijn, vanwege hun grote impact met slechts een beetje verzorging. 

Philodendron

Waarom de Philodendron?

De Philodendron heeft weinig aandacht nodig wanneer ze in een badkamer wordt gehouden vanwege het feit dat het in een badkamer altijd vochtig is. De Philodendron komt oorspronkelijk uit de tropische wouden van Amerika waardoor deze plant eraan gewend is om in dit soort omgevingen op te vertoeven. In deze wouden is er sprake van weinig licht door de hoge bomen die dit blokkeren en de harde bladeren van de Philodendron zijn lastig om te verwoesten. Met name hierdoor vormen extreme temperaturen en luchtkwaliteiten geen probleem voor deze plant.

Met haar grote glanzende bladeren is de Philodendron niet alleen een prachtige plant in een badkameromgeving, maar het is tevens een enorm makkelijk plant om te verzorgen. Dit is naast haar luchtzuiverende eigenschappen een van de redenen dat deze plant zo geliefd is bij plantenliefhebbers. Want ook mensen met wat minder tijd kunnen toch genieten van een omgeving waarin planten centraal staan.

Deze planten kunnen een beetje verwaarlozing aan en gedijen goed op weinig water, dus als je je niet kunt herinneren wanneer je je planten voor het laatst water hebt gegeven, zijn dit de perfecte opties!

Wil je meer informatie? Sentinel.nl  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *