Ooit gehoord van een mistgenerator?

Beveiliging in en rondom het huis is natuurlijk erg belangrijk om te hebben. Het zorgt voor veiligheid voor jezelf, de familie en alle spullen en kostbaarheden in het huis. Camerabeveiliging en alarmsystemen zijn al bekend, maar heb je ooit gehoord van beveiliging door middel van een mistgenerator?

Mistgeneratoren 

Mistgenerators spuiten een grote wolk mist uit en zijn bedoeld om inbraken en overvallen tegen te gaan. Na activatie wordt er hevige mist de ruimte in gespoten. Deze mist is zo dik dat er letterlijk geen hand voor ogen meer te zien is. Er valt maar een paar centimeter te zien door de mist heen. Hierdoor kunnen inbrekers hun gestolen goederen niet meer zien en kunnen ook de uitweg niet meer vinden. Bij een normaal alarmsysteem horen inbrekers het alarm afgaan. Dan kunnen ze snel de buit pakken en weg zijn voordat de politie het huis kan bereiken. Met een mistgenerator kunnen de inbrekers niet meer zien wat zij wilden stelen en kan ook de deur niet gevonden worden! De hevige mist zorgt er eigenlijk voor dat de inbrekers in de val zullen zitten en nergens heen kunnen, voordat de politie arriveert.

Activatie van een mistgenerator

Een mistgenerator kan op meerdere manieren geactiveerd worden. Het bekendst, en effectiefst, is om de generator te koppelen aan een alarmsysteem in het huis. Dit kan een al bestaand alarmsysteem zijn. Wanneer het alarmsysteem wordt geactiveerd, wordt ook de mistgenerator geactiveerd. Zo worden inbrekers gestopt en wordt de politie gealarmeerd, allemaal in één.

Daarnaast is het nog een optie om de generator met de hand te activeren. Door op de overvalknop te klikken, wordt er gelijk een mistuitstoot gedaan om inbrekers tegen te houden.

Voordelen

Er zitten vele voordelen aan het hebben van een mistmachine om de beveiliging in en rondom het huis te versterken. De mistmachine wordt dan ook vaak als onmisbaar deel van de beveiliging gezien. Een paar van deze voordelen zijn al genoemd. Zo kan een inbreker vrijwel niks meer zien wanneer de kamer zich vol met mist heeft gevuld. De inbrekers zitten vast en alle spullen zijn veilig.

De mist zelf creëert een schrikeffect. De inbrekers zullen altijd even versteld staan van de mist die uitgestoten wordt. Daarnaast is de mist niet schadelijk. (Kostbare) spullen zullen veilig blijven, ook wanneer er niks meer te zien is. Natuurlijk zullen de personen ook veilig zijn, zowel van de inbrekers als van de mist.

Een ander voordeel van de mistmachine is dat er geen exterieure veranderingen gemaakt hoeven te worden om de machine te plaatsen. Het is ook erg makkelijk om te verplaatsen, waardoor het geen probleem zou zijn als het verplaatst moet worden wanner er verhuisd gaat worden.