Kunstgras en een duurzame tuininrichting

tuin

Een duurzame milieuvriendelijke tuin

Kunstgras voor in de tuin is een onderdeel die duurzaam is. Dit komt omdat je niet meer met een gemotoriseerde of elektrische grasmaaier aan de slag hoeft en zo minder elektriciteit gebruikt. Er zijn ecologische kunstgras soorten waarvan de vezels na jaren nog gerecycled kunnen worden. Ook gaat dit soort gras lang mee. Het voordeel is dat alle onderdelen van het zelfde product zijn gemaakt om het te recyclen. Er komen ook geen schadelijke stoffen vrij. Andere soorten gras moeten wel uit elkaar voordat het recyclen begint. Hierbij worden de vezels los gehaald van de backing rug als deze er is. Naast de tuingrond leent kunstgras met een ecologisch karakter zich uitstekend voor een groen dak. Kunstgras voor in de tuin is een optie om zeker te overwegen.

Duurzame en mooie tuin inrichten

Voor een duurzame ecologische tuin is het van belang dat het aanbod van planten van inheemse oorsprong is om een eenheid met de natuur te vormen. Ook kunstplanten kunnen net als kunstgras duurzaam zijn vanwege het minimale onderhoud. Ook een rijke biodiversiteit is goed voor het milieu. Dus verscheidende soorten die de natuur op gang helpen. Stoffen voor tuinonderhoud moeten van biologische oorsprong zijn zodat er zo min mogelijk gifstoffen die schadelijk zijn voor plant, dier en mens in de natuur terecht komen. Veel producten zoals sprays tegen insecten bijvoorbeeld of onkruid sprays zijn al op biologische basis verkrijgbaar. Pelargonzuur verdelgers zijn hiervoor een goede keuze.

kunstgras voor in de tuin

Klimaatverandering stabiliseren met veel groen

Door de grote wereldwijde CO2 uitstoot komt er veel warmte in de lucht. Planten kunnen deze warmte absorberen en weer schone lucht uitstoten. Dit proces wordt fotosynthese genoemd. Een groene tuin met veel diversiteit zorgt dus ook voor een schone lucht. Hoe meer tegels in de tuin, hoe meer warmte de tuin vast zal houden. Aarde, planten en (kunst)gras zijn daarom de beste optie voor een duurzame tuin voor gezonde lucht. Ook hebben tegels het nadeel dat ze veel water afvoeren naar het riool. Water zal dan veel in plassen blijven liggen in de stad. Veel groen in de tuin neemt het overtollige water op. Ook een wilde vijver in de tuin met veel zuurstof en waterplanten draagt bij een aan goed ecosysteem voor bepaalde diersoorten zoals insecten, kikkers en padden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *