Kunstgras; een waardevolle toevoeging aan elke tuin!

Beschik je momenteel over een huis met een tuin, maar ben je van mening dat deze tuin wel weer eens een opknapbeurt kan gebruiken? Of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning, en mag je van deze woning zelf de indeling van de tuin bepalen? Hoe het ook zij, het kopen van kunstgras is altijd een geschikte optie. Dit is een relatief goedkoop product dat veel sfeer en weinig onderhoud geeft.

Kopen kunstgras

Kunstgras vs. natuurgras

Wanneer je een kunstgrasmat in je tuin laat leggen, dan geniet je vanaf dat moment altijd van een mooi verzorgd en diepgroen gazon. Kunstgras presteert namelijk hetzelfde bij elk weertype. Bij echt gras is dat anders. Dat verkleurt bij langdurige droogte en in de winter doet het soms wat grauw aan. Verder kun je gerust je tuinset of zelfs een zwembadje plaatsen op kunstgras. Op natuurlijk gras doe je dat beter niet. Ook is het goed om te beseffen dat natuurlijk gras vaak een bron is van allergieën en hooikoorts. Bij kunstgras kan dat uiteraard niet. Belangrijkste voordelen van kunstgras zijn verder te zoeken op het gebied van onderhoud. Kunstgras hoef je immers niet te sproeien en ook niet te maaien. Onkruid kan niet door een kunstgrasmat heen groeien. En een gazon van kunstgras is erg eenvoudig zelf aan te leggen. 

Kopen kunstgras

Geen tuin maar een balkon? Ga toch voor kunstgras!

Heb je geen tuin, maar beschik je wel over een balkon of een dakterras? Ook dan is het het overwegen waard om voor een mat van kunstgras te gaan. Zo creëer je op je balkon toch het echte tuingevoel! Let in deze situatie wel even goed op voor welk type kunstgras je gaat. De ene soort is immers beter geschikt voor balkons dan de andere soort.