Kunstgras aan laten leggen

Wanneer je je gaat verdiepen in de aanschaf van kunstgras, kan je ervoor kiezen om je ook te verdiepen in het leggen van kunstgras. Het aanleggen van kunstgras kan in een aantal stappen zelf gedaan worden. Met een goede voorbereiding heb je dit binnen een aantal stappen klaar. Waarbij je materialen zoals een trilplaat moet huren wanneer je het zelf gaat leggen, kun je ook alles aan een bedrijf over laten. Kunstgras aan laten leggen kan je veel tijd en moeite besparen. Je hoeft de grond niet voor te bereiden, geen materialen te huren en je te verdiepen in de techniek om het meest strakke resultaat te realiseren. Kunstgras kan je voordelig aan laten leggen bij het bedrijf waar je het aanschaft.  

Kunstgras aan laten leggen

Kunstgras aan laten leggen door een bedrijf heeft dus zeker veel voordelen. Wanneer je kunstgras aan laat leggen is het eerst zaak om het soort gras en ondergrond uit te zoeken. Onder het kunstgras zou je verschillende soorten zand kunnen leggen. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur en de huidige ondergrond. Bij een harde ondergrond kun je 3 tot 5 cm zand, zoals straatzand of instrooizand, gebruiken. Bij een slechte waterafvoer in je tuin zul je 10 tot 15 centimeter nodig hebben. Na het egaliseren van de gekozen ondergrond kun je een drukverdeeldoek plaatsen.

Kunstgras kiezen

Kunstgras heeft ontzettend veel voordelen. Wanneer je kunstgras gaat aanschaffen is het verstandig naar de verschillende typen kunstgras te kijken. Je kunt de levensduur van kunstgras verlengen door kunstgras te kiezen die past bij je tuin en de intensiteit van het gebruik. Afhankelijk van de intensiteit waarin het gras gebruikt wordt, zal de voorkeur naar een bepaald soort gras uitgaan. Kunstgras dat alleen voor de sier in de tuin ligt heeft minder te verduren dan kunstgras dat ook als speelgras wordt gebruikt. Gaat het gras intensief gebruikt worden? Houdt hier dan rekening mee.

Soorten kunstgras

Je kan kiezen tussen verschillende soorten, diktes, kleuren en kwaliteit. Tussen de verschillende soorten kunstgras kan je ook verschil voelen. Je zou een staal aan kunnen vragen als je helemaal zeker wilt zijn van het kunstgras die je gaat bestellen. Op deze manier weet je helemaal zeker of het kunstgras dat je kiest de juiste soort is. Je kunt ook op internet bepaalde tools gebruiken om te kijken hoe het kunstgras eruit komt te zien. Welk type kunstgras je uiteindelijk ook kiest, kunstgras aan laten leggen is een prettig keuze om snel te kunnen genieten van je vernieuwde tuin of balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *