Hoe zorg je voor een mooie tuin met weinig budget?

Een mooie tuin: de wens van menig mens. Maar we weten allemaal dat bestrating, beplanting en tuinmeubilair vaak wat aan de prijzige kant is. Een droomtuin is dus niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er mogelijkheden om toch een mooie tuin aan te leggen, ook met weinig budget. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de budgetvriendelijke tuin van jouw dromen!

Tip 1. Ga op zoek naar gratis bestrating

Zodra men de bestrating van zijn of haar tuin vervangt, wordt dit vaak gratis (of voor een klein bedrag) aangeboden. Vaak zijn dit nog best mooie klinkers of 30×30 tegels. Je kunt er voor kiezen om op bijvoorbeeld 30×30 tegels met betonverf een printje te verven zodat je look-a-like VT Wonen tegels hebt. Maar met een goede schoonmaakbeurt zien gebruikte tegels er vaak ook weer netjes uit.

Tip 2. Zaai gras

Tegenwoordig zijn kunstgras en grasmatten helemaal hot. Logisch, want zo heb je met minimale inspanning direct een mooie grasmat. Iets minder leuk voor je portemonnee is het wel. Niks mis met gewoon gras inzaaien, zoals vroeger. Deze budgetvriendelijke oplossing vergt wat aandacht en geduld, maar daarna heb je ook prachtig gras!

Overigens kun je tegenwoordig ook bij diverse aanbieders terecht voor goedkoop kunstgras. Houd bijvoorbeeld eens de aanbiedingen in de gaten. Als je maar een klein stukje nodig hebt, hoeft dit niet duur te zijn.

Tip 3. Koop tuinmeubels buiten het seizoen

In het naseizoen maken de tuinmeubels in winkels vaak plaats voor andere producten. Daardoor worden veel tuinmeubelen verkocht met flinke korting. De ideale tijd om voor een prikkie die leuke tuinstoel of mooie tuintafel te scoren is dus na de zomer. Dan heb je er volgend jaar nog meer plezier van!

Tip 4. Koop planten bij een sierteelt locatie

Je kunt je planten bij de grote tuincentra ketens kopen, maar er zit in de buurt vast wel een locatie waar ze sierteelt verkopen. Hier zijn de prijzen van planten en bloemen vaak een stuk lager, en heb je dus meer waar voor je geld. Kies ook voor vaste planten, dan hoef je niet elk jaar nieuwe planten te kopen.