Hoe vruchtbare grond te maken en te onderhouden.

Tuinieren is een belangrijke taak. Een cruciaal element van tuinieren dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de kwaliteit van de tuinaarde. Hoogwaardige tuinaarde kan ervoor zorgen dat de planten goed gedijen en de tuin jarenlang zichzelf in stand houdt. De onderstaande tips helpen je de bodemkwaliteit te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze vruchtbaar is en minder vatbaar is voor ziekten en plagen:

Zorg ervoor dat uw voedingsstoffenbalans goed is

Om te zien of je vruchtbare grond hebt, voer je een test uit om te bepalen of het voedingsniveau correct is. De test laat zien of uw grond in balans is en de juiste hoeveelheid stikstof, kalium en fosfor bevat. U kunt een “gazonarts” inhuren om uw grond te testen of u kunt het zelf doen met een grondtestkit van een bouwmarkt of tuinier. De meeste planten gedijen alleen als de grond de juiste balans heeft tussen zuurgraad en kwaliteit. Als de grond te zuur is, of lager dan 5,5 op een pH-schaal van de grond, moet je gemalen kalksteen toevoegen. Als het te alkalisch is, meer dan 7,5 op de pH-schaal, moet je bodemzwavel toevoegen. Het gebruik van een druppelstrooier kan ervoor zorgen dat je beide bodemsupplementen gelijkmatig verdeelt.

Als je jouw tuinaarde niet regelmatig test, is een visuele inspectie een eenvoudige manier om de kwaliteit ervan te controleren. De bodem moet bestaan ​​uit kruimels van verschillende groottes die hun vorm behouden terwijl ze een beetje onder druk staan. Als het moeilijk is om deze kruimels te breken, is dit een indicatie dat de tuinaarde te hard is.

Hoe en waarom composteren

Composteren is een geweldige manier om iets terug te doen voor het milieu en de tuin. In plaats van jouw gemaaide gras, koffiemalen of groenteschillen in de prullenbak te gooien, verzamel je ze en alle natuurlijke voedselafval voor de planten.

Wanneer je compost in jouw tuin gebruikt, voorziet het de planten van de micro-organismen die ze nodig hebben om gezond te zijn. Om ervoor te zorgen dat de compost effectief is, verspreid je gelijkmatig een laag van 3 inch over de bovenkant van de grond. Het zal dienen als een soort beschermende isolatie. Naast het stimuleren van de groei in de tuin, kan compostering ook helpen om schadelijke insecten op afstand te houden.

Vermijd agressieve chemicaliën

Je wilt insecten uit de moestuin houden, maar sommige bestrijdingsmiddelen kan de bodem beschadigen. Gebruik compost, mulch en biostimulanten in plaats van pesticiden en chemicaliën te sproeien. Biostimulantia omvatten verbindingen en micro-organismen. Hoewel je niet kunt voorkomen dat je alle indringers buiten houdt, maakt deze combinatie je tuin minder kwetsbaar voor insecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *