Het voordeel van een kantoorplant

De voordelen van planten op kantoor gaan dieper dan alleen esthetiek. De meest succesvolle bedrijven ter wereld integreren de kantoorplant, verticale tuinen en tuinaanleg in hun kantoorontwerpen.

Hoe verhogen kantoorplanten het geluk en de productiviteit?

De ruimte is een krachtig hulpmiddel om betrokkenheid te stimuleren, innovatie te inspireren en de productiviteit te stimuleren. Maar hoe ziet een optimale ruimte er precies uit? In de Science of Space onderzoeken we hoe de wetenschap van intentional design elke werkomgeving in een holistische ervaring kan veranderen. Er zijn bepaalde ontwerpelementen die u kunt verwachten in een moderne kantoorruimte: open plattegronden, motiverende berichten, een indrukwekkende reeks snacks en – in veel gevallen – weelderig kantoorgroen. Voorbij zijn de dagen van grijze muren en rijen hokjes. Enkele van de meest succesvolle bedrijven ter wereld nemen kamerplanten en tuinarchitectuur op in hun kantoorlay-outs.

Het vervolgeffect

Toen Apple plannen aankondigde voor zijn Silicon Valley-campus, waren er bijna 9.000 bomen geplant. In het hoofdkantoor van Amazon in Seattle vind je ‘bollen’ met meer dan 40.000 planten van over de hele wereld. En natuurlijk is groen een belangrijk onderdeel van alle WeWork-coworking-ruimtes. Dan is er het vervolgeffect: hele bedrijven bouwen op het levend houden van de kantoorplant. Er zijn ontwerpers die zich uitsluitend toeleggen op plantenwanden en apps van bedrijven om u te helpen bij het selecteren van de meest geschikte planten voor uw ruimte. Maar kantoorgroen is meer dan een trend of een goed getimede zakelijke mogelijkheid, en verschillende onderzoeken tonen aan dat de voordelen veel verder reiken dan het esthetische.

De voordelen van kamerplanten op kantoor

Een van de eerste onderzoeken naar de langetermijneffecten van kantoorplanten is in 2014 uitgevoerd door onderzoekers in Australië, de UK en Nederland. Het onderzocht drie kantooromgevingen gedurende een aantal maanden en ontdekte dat groen de werkplektevredenheid van werknemers aanzienlijk verhoogt, de zelfgerapporteerde concentratieniveaus verhoogt en de waargenomen luchtkwaliteit verbetert.

Hoe verhogen kantoorplanten het geluk en de productiviteit?

Kantoorgroen en werkgeluk en productiviteit gaan hand in hand door onze waardering voor de natuur, de kracht van aandachtsprikkels en – volgens een opinieleider – de ‘vriendschappen’ die we aangaan met levende wezens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *