Het materiaal MDF

Het materiaal MDF bestaat uit houtvezels en kunsthars. De houtvezels en de kunsthars zijn samen tot een plaat geperst. De letters MDF staan daarom voor 'Midi-Density Fibreboard'. De eenvoudig bewerkbare MDF-platen worden vaak in de interieurbouw gebruikt. MDF plaat wordt onder andere gebruikt om scheidingswanden, inbouwkasten, keukenlades en meubels te maken. Een MDF plaat is verkrijgbaar in diverse diktes en afmetingen. Je vindt dus altijd het plaatmateriaal waar je naar op zoek bent. Een MDF plaat is niet alleen makkelijk te bewerken. Deze platen hebben als voordeel dat ze, zonder opharende vezels, goed frees baar zijn. 

MDF plaat standaard, gegrond, vochtwerend of brandvertragend

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een bepaald soort MDF plaat. MDF standaard, dat geschikt is voor binnen gebruik, wordt gebruikt voor lijstwerk, wanden en meubilair. Het vochtbestendige MDF exterior heeft 10 jaar garantie. Deze MDF platen moeten bij toepassingen buiten volledig worden behandeld. De groen van kleur zijn MDF vochtwerend, dat geschikt is voor vochtige ruimtes, wordt gebruikt om keuken- en badkamermeubilair te maken. De brandvertragende MDF plaat MDF brandwerend wordt gebruikt in onder andere kantoren, scholen en hotellobby's. Dit zijn ruimtes waarin speciale regels gelden wat betreft brandwerendheid.

Verwerking en afwerking van het materiaal

De zachte MDF plaat is, zoals al eerder opgemerkt, gemakkelijk te verwerken. Is de door jou gewenste maat niet leverbaar? Met een zaagmachine kun je deze platen gemakkelijk op maat zagen. De gezaagde delen kunnen aan elkaar bevestigd worden door ze te nagelen, te verlijmen of te schroeven. Heb je de platen aan elkaar bevestigd met schroeven? Dan kun je de schroeven netjes wegwerken door plamuur te gebruiken. De plamuur breng je met een plamuurmes aan op de schroef- of nagelgaten. Is de plamuur gedroogd? Schuur de geplamuurde delen dan licht op, zodat er geen overbodig plamuurmiddel meer zichtbaar is. Wat moet je vervolgens doen om dit materiaal goed af te werken? De MDF plaat moet worden ontvet en in de grondverf worden gezet. Dit plaatmateriaal heeft een zuigende werking. Daarom is het belangrijk om de plaat volledig rondom in de grondverf te zetten. De grondverf kan gemakkelijk worden aangebracht met een roller of kwast. Maak daarbij gebruik van een verfbakje, want dan kun je de verf eenvoudig verdelen. 

Het plaatsen van een bestelling

Je hebt een klus waarbij je MDF materiaal nodig hebt. Dit materiaal kan eenvoudig online worden besteld. Heb je een account aangemaakt? Dan kun je op de website zowel de prijzen inzien als het MDF materiaal in de door jou gewenste dikte en afmetingen bestellen. Uiteraard kan het MDF materiaal ook opgehaald worden bij een van de vestigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *