Het juiste grondwerk: basisvoorwaarde van een fraai aangelegde tuin

Hovenier Zoetermeer

Wanneer je als particulier een nieuwe tuin wenst, dan ben je waarschijnlijk eerst aan het bedenken hoe die tuin er ongeveer moet uitzien. Betegeling, beplanting, gras en een eventueel terras met overkapping; dat zijn aspecten die dan vaak voorbij komen. Wanneer je voor het ontwerpen en aanleggen echter bij een hovenier in Zoetermeer aanklopt, dan zul je merken dat andere facetten minimaal net zo belangrijk zijn. Vooral voor het grondwerk geldt dat. Want je kunt nog zo’n mooi tuinontwerp in gedachten hebben, als het grondwerk niet in orde is, dan komt er uiteindelijk van dat ontwerp niets terecht.

Denk op voorhand goed na over de ondergrond

Een van de eerste stappen die ondernomen zal worden voordat het aanleggen van je nieuwe tuin kan beginnen is kiezen welke soort ondergrond eigenlijk gebruikt moet worden. Bedenk je daarbij dat elk aspect dat je in je tuin wilt zien terugkomen (tegels, gras, vlonderplanken etc.) een andere ideale ondergrond kan hebben. Uiteraard kan een goed hoveniersbedrijf je hier uitstekend bij adviseren. Met een beetje geluk heb je hier zelf uiteindelijk dan ook geen omkijken naar.

Hovenier Zoetermeer

Wat mag je van een professionele hovenier verwachten?

Om het grondwerk op de juiste manier vorm te geven hebben de betere hoveniersbedrijven gespecialiseerde apparatuur in bezit en gebruik. Hiermee kan men onder meer de volgende zaken verwezenlijken:

  • Het omspitten en/of uitgraven van achtergebleven materialen uit je oude tuin. Hierbij kun je denken aan spullen die de mens heeft achtergelaten, maar ook aan met name de wortels van (oude) bomen en struiken.
  • Het verwijderen van bijvoorbeeld vijvers en putten en het eventuele water dat hier nog in stond.
  • Het weghalen en afvoeren van ander afval zoals oude betegeling, tuinafscheiding en onkruid.
  • Het aanleggen van kleine geulen waar straks kabels doorheen kunnen lopen.
  • Het deponeren van nieuwe ondergrond en dit tenslotte geheel egaal aanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *