Gewoon lekker op vakantie dit jaar

Het is een moeilijk jaar vooralsnog. De afgelopen maanden hebben veel mensen noodgedwongen thuisgezeten. Daarnaast heeft ook de economie een klap gehad. Dit heeft bij veel mensen behoorlijk wat stress opgeleverd. Het is dan ook niet onlogisch dat heel veel mensen snakken naar een weekje lekker op vakantie. Het leek er in het begin op dat dit niet mogelijk zou zijn deze zomer maar gelukkig gaan momenteel veel landen en reismogelijkheden weer wat meer open. Daarom is het nu een goede mogelijkheid om op het laatste moment alsnog een leuke vakantie te boeken dit jaar. Maar de vraag is natuurlijk, waar zal de vakantie heen gaan. In dit artikel bespreken we de leukste vakantiebestemmingen in de komende maanden.

Alpen

Voor sportievelingen zijn de Alpen deze zomer een fantastische mogelijkheid om op vakantie te gaan. In de Alpen is het in de zomer gewoon heerlijk weer maar je kunt ook genieten van de prachtige landschappen en uitzichten om je heen. Aangezien er nog steeds wordt aangeraden om sociale afstand te houden is wandelen in de bergen een hele leuke vakantiebezigheid die natuurlijk ook op alle fronten gezonder is dan op een druk strand te liggen luieren. Maar natuurlijk hoort waterpret en zon en zee ook bij een leuke zomervakantie. Het is heel goed mogelijk om de Alpen te combineren met een strandvakantie door bijvoorbeeld naar de Italiaanse Alpen te gaan. In het Noorden van Italië vind je bijvoorbeeld mooie bergen waar je kunt wandelen of klimmen maar tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel leuke meren waar je heerlijk kunt zwemmen en Italiaanse cuisine kunt eten. Ook is de zee nooit ver weg. Ideaal dus voor een combi-vakantie.

IJsland

Een van de leukste locaties van Europa is misschien wel IJsland. Momenteel zijn er weer meer vluchten en IJsland is ook weer te bezoeken. In de zomer is IJsland misschien niet zo warm als bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk maar tegelijkertijd heeft IJsland wel een van de mooiste landschappen van Europa. Je kunt er bijvoorbeeld ook walvissen kijken. En als je het toch koud krijgt is een van de meest bijzondere ervaringen van IJsland de hete openlucht stoombaden die opgewarmd worden door vulkanische activiteit diep in de aarde. Deze baden hebben ook nog gigantisch veel goede gezondheidseffecten.

Surfen

Veel mensen die willen leren surfen denken dat ze daarvoor naar verre tropische locaties moeten gaan. Maar dit is niet persé waar. Juist in Europa zijn er ook fantastisch veel goede surflocaties. Je kunt dus heel goed met de auto naar bijvoorbeeld Frankrijk of Portugal en daar een paar weken gaan surfen.