Geurende rozen

Iedere roos bevat een bepaalde geur. De ene rozensoort wat sterker dan de andere. Bij het noemen van rozen denkt iedereen gelijk aan de prachtige bloem, maar ook aan de heerlijke geur. De geur van een roos kan fruitig, kruidig, zoet of pittig zijn. Er zijn dus veel mogelijkheden. Tegenwoordig zijn de processen bij de kwekers op een manier geoptimaliseerd dat de kwaliteit van de rozen erg hoog is, maar de geur wat minder is. Vroeger hadden de rozen een sterker geur. Tegenwoordig zijn er een aantal rozensoorten die nog steeds een sterke geur geeft. Zoals de rozensoort “tacazzi”. Deze soort wordt voornamelijk gekweekt in Nederland. Voor geurende rozen moet je bij de rozenspecialist zijn.

Licht geurende rozen

Heerlijk voor in de zomer. De rozen met een lichte geur zijn voornamelijk populair in de zomer. De rozen bevatten een prachtige uitstraling en met een lichte heerlijke geur worden alle zintuigen van het lichaam aangewakkerd. De geur van de roos zit in de bloemblaadjes. Een roos met veel bloemblaadjes heeft daarom een sterker geur. Een voorbeeld hiervan is de pioenroos. De pioenroos heeft erg veel bloemblaadjes, waardoor de geur ook gelijk een stuk sterker is dan van andere verse rozen. 

Soorten geurende rozen

Zoals eerder genoemd bevatten de rozensoorten met de meeste bloemblaadjes de sterkste geur. Zo is de pioenroos een geurende roos, maar ook de engelse rozen. Deze rozen bevatten ook veel bloemblaadjes. De rozensoort “Red Naomi” bevat niet veel bloemblaadjes, maar heeft wel een geur. Hetzelfde geldt voor de eerder genoemde tacazzi. Iedere roos bevat wel een unieke lichte geur, maar voor een boeket met extreem geurende rozen kan je het best contact opnemen met een rozenspecialist.

De verzorging van een boeket is van belang om de geur intact te houden. Verzorg de rozen goed, waardoor het vaasleven lang is. Verwijder het blad van de steel, knip de steel schuin af, verschoon het water regelmatig en gebruik rozenvoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *