Geniet van je tuin deze zomer!

tuin

Ben je in het bezit van een tuin? Een groot goed! Je tuin is je eigen stukje buiten. Hier kun je ongestoord ontspannen en tuinieren. Steeds meer mensen gaan actief op zoek naar een woning met tuin. Altijd alleen maar binnen kan voor negatieve gevoelens zorgen. In deze blog delen we enkele tips om je tuin op te leuken. 

Het begint bij de bestrating (en planten!) in je tuin

Veel mensen kiezen voor een tuin die deels bestraat is. Logisch, dit vergt immers minder onderhoud en het zorgt ervoor dat je makkelijk door de tuin heen kunt bewegen. Op het gebied van bestrating is er ontzettend veel mogelijk. Ga je voor grote stenen of kies je bewust voor kleine klinkers? En ga je met de trend mee en kies je net als veel andere tuinbezitters voor VT wonen tegels

Veel mensen kiezen voor bestrating aangezien het de tuin (deels) onderhoudsvrij maakt. Maar toch raden we je aan om genoeg groen terug te laten komen. Goed voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Planten (en groen) doet de mens goed. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten voor een meer productiever leven zorgen. Ook blijken planten een goede impact te hebben op de gezondheid van de mens. 

Wist je dat planten ook voor meer rust zorgen? Planten (en bomen!) dempen het omgevingsgeluid. Zo kun je heerlijk genieten in je eigen tuin, zonder last te hebben van andere mensen. 

Heb jij zelf nog goede tips waar een ander wat aan heeft? Laat gerust een reactie achter op onze blog. We zijn benieuwd naar je tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *