Enkele manieren om houtsnippers in de tuin te gebruiken 

Een van onze meest populaire tuinproducten naast gras is houtsnipper. Het is een gerecycled afvalproduct van de houtindustrie. Er zijn geen toegevoegde chemicaliĆ«n of ingewikkelde instructies, het is gewoon een goed eerlijk product dat niet hetzelfde is als sierschors. De naam zegt het al zelf, de laatste komt enkel van de stam van bomen,zijn algemeen zachter en kleiner zijn en sneller rotten, maar schors kan aantrekkelijker ogen . 

Hier zijn enkele manieren waarop u schors in uw tuin kunt gebruiken: 

Voor paden en borders 

Houtsnippers vormen een heerlijk oppervlak om op te lopen. Het wordt niet modderig of glad en ziet er aantrekkelijk uit. Bovendien is het een stuk goedkoper dan bestrating of stenen zettingen en u hoeft geen expert te zijn om het te leggen.  

Bedek het gebied eenvoudig met een onkruidonderdrukkend membraan en leg er dan een mooie dikke laag overheen. 

Heet onderhoud is minimaal. Misschien af en toe bijharken om het op te frissen. Of wanneer de snippers in de grond zijn gezakt, wat bijvullen.  

Als tuinmulch 

Mulchen is een eeuwenoude truc van tuiniers die veel tijd en rugpijn bespaart. Er zijn twee belangrijke voordelen aan mulchen, behalve dat het er aantrekkelijk uitziet. 

Ten eerste helpt een dikke laag om vocht in de grond vast te houden. In een droge zomer is het van onschatbare waarde. 

Ten tweede zal alleen zeer vastberaden onkruid groeien door een correct aangebrachte mulch. 

Voor speeloppervlakken voor kinderen 

Waar kinderen ravotten zal de onderlaag van de speelruimte snel veranderen in brij. Houtsnippers maken een goedkope en effectieve ondergrond voor speelplekken. Leg er een mooie dikke laag op en het dempt de meeste valpartijen. Voor de allerkleinsten zijn de houten brokjes geweldig om in te spelen met een emmer en schop of speelgoedtractoren. En als iedereen uit de schommel is gegroeid, veegt u de schors op en gebruikt u deze om uw borders te mulchen. Dat kan niet met rubberen matten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *