Elektrisch leasen

Het hebben van een elektrische auto brengt vele voordelen met zich mee. Het leasen van een elektrische auto misschien nog wel veel meer. In dit blog staat alles over het leasen van een elektrische auto geschreven en waarom het een positief ding is.

Leasen

Allereerst zal er geschreven worden over wat de term ‘leasen’ nou eigenlijk inhoudt. Bij leasen stelt een kredietverstrekker iets ter beschikking voor een bepaalde termijn en tegen een bepaalde prijs. De kredietnemer betaalt deze prijs om gebruik te kunnen maken va het goed. Legaal gezien blijft de kredietverstrekker de eigenaar van het goed. Dan bestaat er nog een verschil tussen de leasetermijn: private lease en short lease. Bij private lease is het mogelijk om iets ter beschikking te zetten voor vele maanden, vaak tussen de 24-60 maanden. Bij shortlease kan een goed al ter beschikking worden gesteld vanaf één maand.

Voordelen van shortlease

Nu duidelijk is wat shortlease betekent, kunnen we overgaan naar de verschillende voordelen van het leasen van een auto op een kort termijn. Als allereerst is het natuurlijk een fijne manier om verschillende auto’s uit te proberen. Misschien wordt er wel overwogen om over te gaan van benzineauto naar elektrische auto, maar is het niet zeker of dit wel fijn zal worden gevonden? Dan kan shortlease hier bij helpen en als proeftermijn dienen. Een shortlease is ook erg flexibel om mee te werken en is natuurlijk best goedkoop, omdat het voor een kort termijn is. Er wordt vrijwel geen financieel risico gelopen, omdat het per maand (soms al per week) opzegbaar is.

Maar waarom zou je gaan voor het leasen van een elektrische auto? Er zijn al honderdduizenden elektrische auto’s in Nederland. Dit getal blijft alleen maar groeien, vaak toegeschreven aan het bijtellingspercentage. Het bijtellingspercentage is wanneer een auto van de zaak ook privé gebruikt kan worden. Alleen het percentage boven de gehele waarde van de auto wordt betaald. Erg voordelig dus!

Daarnaast zijn elektrische auto’s beter voor het milieu dan benzineauto’s. Helemaal klimaatneutraal rijden gebeurt nog niet. Uit benzineauto’s komen natuurlijk schadelijke afvalstoffen vrij. Deze komen ook vrij uit het opwekken van de benodigde energie zodat er met de elektrische auto gereden kan worden. Daarnaast stoot de accu ook nog steeds CO2 uit. Toch is het rijden in een elektrische auto een stuk groener dan met een benzineauto, vooral op lange termijn. De elektrische auto wordt gezien als de auto van de toekomst, daar wil je toch ook in meegaan! Het shortleasen van een elektrische auto zorgt ervoor dat de auto uitgetest kan worden, zodat het niet meteen gekocht wordt, zonder enig financieel risico.