Een tuinman inhuren voor uw tuinwerkzaamheden

tuinman inhuren

Voordat u overgaat naar het inhuren van een tuinman, wilt u natuurlijk eerst weten wat een tuinman nou precies voor u kan uitvoeren. De meest voorkomende werkzaamheden van een tuinman zijn:

  • Onkruid maaien en snoeien;
  • Gras maaien en zaaien;
  • Het renoveren van uw tuin;
  • Het reinigen van uw bestrating;
  • Het afvoeren en opruimen van uw tuin.

Zo ziet u dat een tuinman een breed scala aan diensten aanbied. Het aanpakken van uw tuin hoeft helemaal niet duur te zijn. Wat de kosten voor een tuinman zijn? Dat leest u hieronder!

Kosten tuinman

Een tuinman kan u dus helpen met alle aspecten omtrent uw tuin. We zullen u eerst vertellen wat het inhuren van een tuinman per uur gemiddeld kost. Deze kosten zijn wel afhankelijk van enkele factoren zoals het type onderhoud en de grootte van uw tuin. Gemiddeld kost een tuinman tussen de € 30 , en € 60,- per uur inclusief BTW. Hier kunnen nog extra kosten bijkomen zoals materiaal en reiskosten. Voor het kappen van een boom bent u gemiddeld tussen de € 350 , en € 700,- kwijt en voor het snoeien bent u zo’n € 30 , en € 60,- kwijt. 

tuinman inhuren

Verschil tussen hovenier en tuinman

Veel mensen denken dat een tuinman en een hovenier precies hetzelfde zijn. Dit blijkt in de praktijk toch wat anders. Zo is een hovenier meer gericht op het onderhouden van uw tuin maar ook op het ontwerpen en renoveren (grotere tuinen) van uw tuin. Een hovenier voert dus vaak wat grotere werkzaamheden uit qua tuin waardoor de kosten ook hoger liggen. 

Heeft u al een tuin die aan uw wensen voldoet en wilt u alleen uw bomen en planten laten bijhouden? Dan kunt u beter kiezen voor een tuinman. Zo bent u voordeliger uit maar hoeft u niet in te boeten op kwaliteit. U kunt een tuinman natuurlijk eerst wat kleinere werkzaamheden laten uitvoeren waarna u kunt beslissen of u deze tuinman vast wilt inhuren.

Bij Hoveniersbedrijf Tuinman Concurrent leveren wij echte vakmannen. Tuinmannen die van hun vak houden en u graag helpen om uw wensen qua tuin te realiseren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *