Een tijdloos huis, een plek voor iedereen

Thuis is een bijzondere plek. Je komt hier immers samen met vrienden en familie en je komt hier tot rust. Het is je eigen persoonlijke bubbel waar je voor elkaar en voor jezelf zorgt. Nou is het ook wel leuk als het huis er mooi uitziet, van binnen maar ook zeker van buiten. In deze blog vertel ik je hoe je de gevel en de rest van het uiterlijk mooi verzorgt. Lees je mee?

Goed onderhouden

Het uiterlijk van je huis moet er netjes uitzien en dit gebeurt al snel als je de boel netjes onderhoudt. Maak af en toe een rondje en kijk of er dingen aandacht nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld versleten zijn. Zijn je stenen bijvoorbeeld verkleurt? Dan kan je dit met een hoge drukspuit reinigen. Wellicht zijn er kozijnen gaan rotten door het weer maar ook dat kan je verhelpen en dan ziet het er een stuk minder armoedig uit.

Steen, hout of gemetseld?

Hoe ziet jouw gevel er überhaupt uit? Er zijn een hoop verschillende stijlen. Je kan gaan voor de oude vertrouwde baksteen maar ook die zijn er in verschillende kleuren en maten. Ga jij voor een rode steen of kies je voor kleinere steentjes in zandkleuren? Tegenwoordig is het ook hip om voor de schuurwoning te gaan, hierbij potdeksel je de boel dicht met houten planken. Ga bijvoorbeeld voor een stijlvolle zwarte look. Of kies je juist voor mediteraans door de boel wit te metselen zoals de iconische huizen in Griekenland.

De voortuin als visitekaartje

We mogen, als we aan de buitenkant denken, ook niet de voortuin vergeten. Veel te vaak ziet zo’n tuintje er onverzorgd uit en komt het om van het onkruid. Vergeet niet dat de voortuin het eerste is wat men ziet als ze bij jouw huis aankomen. Even de boel straktrekken dus, ook nu de winter in aantocht is.

Mooi verlicht

Ook de verlichting mag niet ontbreken want jouw stulpje moet er ook in de avonduren als een paleis uitzien. Zoveel soorten gevelbekleding als dat er is. Zoveel gevelverlichting is er ook. Kies jij voor het moderne uiterlijk of ga je liever voor iets oud en klassieks? Met gevelverlichting ziet het er allemaal niet alleen mooi uit maar het laat ook blijken van leven in de brouwerij thuis. Daarnaast is het ook gewoon praktisch. Als je ’s avonds laat thuiskomt wil je immers ook gewoon de juiste sleutels aan de bos vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *