Een nieuwe start

Het is het begin van iets heel groots. Samen met mijn partners gaan wij een nieuw vakantiepark opzetten. Geheel gefinancierd. Er komt een hele hoop bij kijken als je een vakantiepark wilt oprichten. De grootste uitdaging was het vinden van goede graafmachines. In deze blog leg ik uit welke soorten graafmachines er zijn en wat een graafmachine doet.

Er staan heel wat graafmachines te koop en dat maakte het juist zo moeilijk voor ons. We gingen op zoek naar de allerbeste. Dit zou ongetwijfeld een uitdaging worden.

Verschil in merken en soorten

Je kunt graafmachines in een aantal type onderscheiden, namelijk de rupsgraafmachine, wielgraafmachine, minigraafmachine rups, graaflaadmachine, sleuvengravers en nog veel meer.

Ook deze machines zijn weer onder te verdelen in hoe oud ze zijn, op welke brandstof ze rijden en verschillende merken. Zo heb je bijvoorbeeld de bekendste merken Caterpillar, Hitachi, Volvo en Komatsu.

Werking van een graafmachine

Een graafmachine is eigenlijk een voertuig dat speciaal gemaakt is om te graven, vandaar dat wij er een aantal nodig hebben om ons vakantiepark op te richten. Zo kunnen de graafmachines niet alleen greppels en kuilen maken, maar ook terrein effenen en vrachtauto’s laden. De armen van de graafmachine werken meestal hydraulisch. Door onder grote druk hydraulische vloeistof in een cilinder te pompen, gaan de hefarmen bewegen.

De graafmachines die wij willen aanschaffen zijn uitgerust met poten voor de stabiliteit. Dit geldt ook voor alle veiligheid voor onze medewerkers. De graafmachines die wij op het oog hebben zijn uitgerust met rupsbanden.

Hydraulische graafmachine

Bij een hydraulische graafmachine moet je denken aan een zelfrijdende machine die ontworpen is voor het graafwerken. Deze machine wordt ook wel eens ingezet om hout te manipuleren. Ook deze machine heeft een onderstel met rupsbanden. Omdat er weinig bomen op ons stuk land staan, zullen wij hier geen gebruik van hoeven maken. De rupskranen worden vooral ingezet in de bosbouw.

We zullen er alles aan doen om dit project eind dit jaar in gang te zetten. Er moet nog veel worden voorbereid. Met onze marketingstrategieën hopen we zo veel mogelijk mensen te bereiken. Eerst zullen onze graafmachines het werk moeten doen en daarna kunnen pas de huisjes worden gebouwd. Het wordt een echt groot familiepark waar kinderen kunnen genieten van het animatieteam en de ouderen heerlijk een wijnproeverij kunnen doen aan het water.

Via ons netwerk hebben wij kunnen regelen dat er een mega groot zwemparadijs kan worden gebouwd, misschien wel de grootste van Nederland en België. Als dat geen families aantrekt dan weet ik het ook niet meer.