Een fietsvakantie met het hele gezin          

Op dit moment is het niet zo verstandig om op vakantie te gaan in het buitenland. Daarom hebben mijn man en ik besloten om vier fietsen te kopen, voor het hele gezin. Zo kan iedereen toch lekker van de Nederlandse natuur genieten en bovendien zijn wij dan super sportief bezig. Maar wat voor fietsen zijn er allemaal en wat past het best bij ons? Ik heb onderzoek gedaan.

Lekker relaxed rijden

Het is natuurlijk de bedoeling dat we lekker kunnen gaan cruisen met z’n allen. Dat is ook het type model waar ik naar op zoek ben. Ik heb gekeken naar het aantal versnellingen, het merk, de prijzen en natuurlijk het model. En ik overweeg zelfs om een elektrische fiets te kopen. Tegenwoordig zijn die fietsen niet meer weg te denken. Ze zijn comfortabel en ondersteunen je bij het fietsen. Mijn man vindt het meer overdreven en is daarom op zoek naar een wat stoerdere fiets. Het is de bedoeling dat we met de fietsen door Zeeland gaan toeren. We komen langs verschillende plekjes waar we heerlijk kunnen picknicken en kunnen overnachten. Mocht het nou hard waaien, heb ik in ieder geval geen last van het zware trappen.

De elektrische fiets

Maar hoe werkt zo’n elektrische fiets nou precies? Het is eigenlijk heel simpel. Het is een combinatie van je eigen krach en de kracht van een elektromotor. Tot een ondersteuning van wel 25 km/u.
Aan de buitenkant van de fiets is er weinig verschil, meestal zie je de accu wel zitten. De plaatsing van de motor in een elektrische fiets kan verschillen. Zo heb je een voorwielmotor, een middenmotor en een achterwielmotor. In die motoren zitten slimme sensoren die elke seconde meten hoeveel ondersteuning jij op dat moment nodig hebt. Op die manier kan ik lekker relaxed blijven fietsen.

De motor wordt aangedreven door elektriciteit, vandaar ook de naam elektrische fiets. Tegenwoordig zijn er zelfs fietsen met een ingebouwde motor. Veel fietsen hebben de accu achterop bij de bagagedrager zitten.

Tot slot is er nog een verschil en dat zit hem in het display van de elektrische fiets. Hier kun je op zien dat de fiets aan/uit staat, of de accu vol is en je kunt je gereden kilometers aflezen.

Ik heb ondertussen ervaren hoe het is om op een elektrische fiets te rijden en het bevalt mij erg goed. Mijn man is gelukkig met een mountainbike en de kinderen rijden op een mooie kleurrijke fiets. Voor ieder wat wils! Nu kunnen we gezellig op vakantie gaan in Nederland en mooie tochtjes tegemoet rijden.