Een balkonkast ook voor je dakterras of tuin

Een balkonkast is een kast voor op het balkon, toch zie je ze steeds meer in tuinen en op dakterrassen. Dat komt omdat de kast gemaakt is van kunststof en daardoor bijna geen onderhoud nodig heeft. Het enige dat je hoeft te doen is af en toe een nat doekje erover halen. Je kunt de kasten precies op maat laten maken en eventueel laten isoleren zodat spullen die gevoelig zijn voor vorst ook vorstvrij staan. De kast is te leveren in verschillende maten en kan worden uitgevoerd met legplanken. In de jaren twintig werden balkonkasten ook wel opslagkasten genoemd. De kasten werden toen op de balkons gebouwd bij appartementen waar men nog wel wat extra ruimte kon gebruiken. Tegenwoordig wordt de balkonkast steeds vaker gebruikt om een verwarmingsketel in te plaatsen. Die kast moet door vakmensen worden geplaatst.

Een onderhoudsvrije balkonkast die je overal kunt plaatsen

De onderhoudsvrije kast kun je overal plaatsen ook al zal deze op het balkon van je appartement meer dan welkom zijn. Door de balkonkast krijg je meer bergruimte en de kast schermt ook een deel van je balkon af tegen wind. Een onderhoudsvrije kast zie je ook steeds vaker bij voordeuren staan. Ze dienen dan als opbergruimte en zorgen tegelijk voor meer privacy bij de voordeur. Je ziet opbergkasten ook voor in tuinen staan in de vorm van een soort fietsenstalling. Het is dan ook een stevige fietsenstalling die geen onderhoud behoeft en in diverse kleuren kan worden geleverd. De kast kan ook worden geplaatst in tuinen en wordt vaak gebruikt voor het opslaan van tuingereedschap of tuinmeubelen. Dat is in de meeste gevallen ook het doel van de kasten die je terugvindt op een dakterras. 

Wat zijn de voordelen van een onderhoudsvrije kast?

In de eerste plaats zorgt een balkonkast voor de nodige bergruimte. Je kunt de kast op maat laten maken zodat je de maximale ruimte die beschikbaar is kunt benutten. Je kunt van de kast ook een cv-kast maken. Dan kun je de cv-ketel van binnen naar buiten verplaatsen waardoor binnen meer ruimte ontstaat. De kast wordt dan helemaal geïsoleerd en wordt voorzien van een vorst begrenzer zodat de ketel niet bevriest. Wil je een cv-kast dan is het zaak dat een gespecialiseerd team de kast komt plaatsen. Dit wordt in samenwerking gedaan met een gerenommeerd installatiebedrijf zodat de rookgasafvoer ook juist wordt geplaatst. Hiervoor zijn namelijk wettelijke regels die moeten worden aangehouden. Alle balkonkasten kunnen worden geleverd in diverse kleuren. 

Een kast geheel op maat gemaakt

Een balkonkast kan per paneel worden geleverd. Je kunt de panelen eenvoudig bestellen omdat deze zijn gestandaardiseerd. De kast kan bestaan uit een deurpaneel links en/of rechts, één of twee zijschotten, een achterwand, een tussenschot (kan bij dubbele kasten) en planken. Standaard bestaat een dubbele kast uit 2 fronten, 1 dubbel zijpaneel en een tussenschot. Er zit een schuin aflopend dak op de kast met een overstek aan de achterkant van minimaal 1 centimeter. De maten zijn 90 (B) x 45 (D) x 200 (H) voor een enkele kast. DE kasten kunnen in elke gewenste maat worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *