De voordelen van vlonderplanken

Het voorjaar is in aantocht en dus beginnen veel mensen met de voorbereidingen voor de tuin. Hopelijk hebben alle planten, meubels en overige accessoires de herfst en winter overleefd en kan je zodra het eerste zonnetje doorbreekt weer lekker genieten in de tuin. Wellicht is dat niet het geval, en moet er het één en ander gedaan worden. Misschien is je tuin wel eens toe aan iets nieuws, iets verfrissends. Dan hebben wij een goede suggestie voor je: vlonderplanken. Waarom? Lees gauw verder!

Waarom vlonderplanken?

Woon je aan het water? Of hou je graag van een landelijke sfeer in de tuin? Dit zijn een aantal voorbeelden waarin vlonderplanken een mooie aanwinst zouden zijn in de tuin. Het geeft een warme en natuurlijke uitstraling en vaak vind je ze ook bij jacuzzi’s, zwembaden en rondom zwemvijvertjes. Overigens heeft het ook een strakke uitstraling en biedt het verschillende voordelen, zoals meer warmtebestendig waardoor ‘s zomers je voeten niet verbranden.

De voordelen

Vlonderplanken zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Vaak wordt er gekozen voor hardhout of composiet. Hieronder een vergelijking:

Composiet

  • Veiligheid: composiet is erg stroef. Dit is erg fijn als er kinderen in de buurt zijn. Mochten de planken nat worden, dan glijden ze niet gelijk uit. Dit is zowel ‘s zomers fijn bij het opblaasbadje als tijdens regenachtige herfstdagen.
  • Milieuvriendelijkheid: het is ecologisch verantwoord. Doordat composiete vlonderplanken voor een groot gedeelte bestaan uit kunststof vervormen ze minder snel. Hierdoor gaan ze dus langer mee; tot wel tien jaar! Je hoeft ze dus minder vaak te vervangen. Dit is weer goed voor het milieu.
  • Kindvriendelijkheid: geen splinters! Composiet is geheel splintervrij. Hierdoor hoef je je niet zorgen te maken over je kinderen als ze er met bloten voeten over heen lopen of kruipen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon fijn voor jezelf.

Hout

  • Hout geeft een natuurlijke ‘look and feel’. De geur van hout komt vaak naar boven en daarnaast geeft hout ook een échte warme uitstraling. Dit is veel minder bij composiete vlonderplanken.
  • Houten vlonderplanken zijn goedkoper. Daarentegen gaan ze wel minder lang mee.
  • Hout is verfijnder. Hierdoor kun je vaak natuurlijke details zien, zoals knoesten. Dit geeft een erg landelijk gevoel.

Weet je niet wat voor soort vlonderplanken je moet kiezen? Meer informatie vind je op de website van Tuinhoutcentrale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *