De voor- en nadelen van een laurierhaag in de tuin

Wist je dat de laurierhaag misschien wel de meest gekochte soort haag is van de afgelopen jaren? Natuurlijk zijn er veel prachtige opties maar de laurier doet het uitermate goed op dit moment. Net als elke andere plant heeft deze natuurlijk voor- en nadelen. Benieuwd of de laurierhaag iets voor jou is? Ontdek dan de voordelen en nadelen van de laurier.

Veel privacy

Allereerst is de laurier een haag die snel dichtgroeit en daardoor niet meer doorzichtig is. Je hebt dus alle privacy die je wil. Ben je klaar met die glurende buren of die pottenkijkers vanaf de stoep? Dan is dit de haag voor jou. 

Laurierhaag

Uniek uiterlijk

Laurier heeft echt een uniek uiterlijk ten opzichte van andere planten. Het is een plant die ontzettend intens groene bladeren heeft met een lichte glans. Het is een chique soort blad dat goed staat in een moderne tuin. Er zijn natuurlijk verschillende soorten laurierplanten om uit te kiezen en elk hebben weer net iets andere kenmerken. Houd daar dus rekening mee als je kiest voor een plant: ze zijn niet identiek. 

Laurierhaag

Niet helemaal winterhard

Een laurier – of in ieder geval bepaalde versies ervan – kunnen prima overleven in Nederland. Ze zijn echter niet helemaal winterhard. Sommigen ervan zijn meer winterhard dan anderen, maar het is goed om daar rekening mee te houden. In de winter heeft de plant het dus iets moeilijker en vallen er bladeren uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *