Cacaoschelpen Mulchen Tips voor het gebruik van cacaodoppen in uw tuin

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van cacaodoppen in jouw tuin. Biologische cacaomulch, die stikstof, fosfaat en kalium bevat en een pH van 5,8 heeft, voegt nuttige voedingsstoffen toe aan de bodem. Het gebruik van cacaoschillen in de tuin is een uitstekende manier om de bodemvitaliteit te vergroten en biedt een aantrekkelijke bovenlaag voor zowel bloem- als groentebedden. Cacaobonenschillen helpen ook om vocht in tuinbedden vast te houden en onkruid organisch te verminderen, waardoor chemische herbiciden niet meer nodig zijn.

Problemen met cacaobonenschillen

Hoewel cacaoboonschillen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen van het gebruik van cacaoschillen in jouw tuin die voor gebruik moeten worden overwogen. Het is erg belangrijk dat het strooisel niet te nat is. Wanneer cacaodoppen te nat zijn en niet kunnen uitdrogen tussen de gietbeurten, trekken ongedierte vochtige grond en mulch aan. Als de grond onder de mulch vochtig aanvoelt, mag u geen water geven.

In warme en vochtige klimaten kan cacaodoppen onschadelijke schimmels ontwikkelen, wat erg gevaarlijk kan zijn. Er kan echter een oplossing van 25 procent water en 75 procent witte azijn op de mal worden gespoten.

Beschermt tegen uitdroging, onkruid en slakken.

Cacaopods zijn een decoratief afdekmateriaal voor alle open ruimtes in de tuin zoals kruidachtige borders, bloemperken en hagen. Ze zijn bijzonder weerbestendig en hebben bovendien een humusvormend effect. Als mulchafdekking beschermen ze de grond tegen uitdroging, onderdrukken ze de groei van onkruid en worden ze vermeden door slakken. Bij het water geven vormt het afdekmateriaal een samenhangende laag, die ook voorkomt dat slakken eieren in de grond leggen. De schillen van geroosterde cacaobonen komen uit de voedselproductie, zijn een puur natuurproduct en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

De zoete geur van cacaostrooisel is aantrekkelijk voor nieuwsgierige honden en kan potentieel gevaarlijk zijn. Als je dieren hebt die toegang hebben tot zwerfvuil in je landschap, is het verstandig om te overwegen een ander niet-giftig strooisel te gebruiken. Als uw hond per ongeluk cacaodoppen inslikt, bel dan onmiddellijk de dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *