Beleef de leukste momenten met je bedrijf buiten!

Heb jij een eigen bedrijf? Of ben jij verantwoordelijk voor het personeel binnen een bedrijf? Dan ben je waarschijnlijk ook verantwoordelijk om de teamgeest binnen je personeel hoog te houden. Als ondernemer is dit misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wanneer je veel investeert in je personeel, verdien je dit vaak dubbel terug! Het is hierbij dat je met verschillende dingen komt om te investeren. Denk bijvoorbeeld aan praktische dingen (opleidingen en cursussen) maar ook aan herinnering waardige investeringen (feestjes en uitjes).

Hoe blijf je je personeel motiveren

Hoe blijf je als bedrijf, je personeel motiveren? Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. In dit artikel geven wij een aantal voorbeelden.

Praktisch

Praktische investeringen zijn vaak niet alleen maar investeringen in je personeel maar ook directe investeringen in je bedrijf. Hieronder geven we een aantal voorbeelden. Je kan op praktische manieren je personeel goed motiveren

Denk bijvoorbeeld aan cursussen of opleidingen die je aanbiedt om te volgen. Wanneer je personeel een opleiding volgt kan je dit vervolgens weer laten inzetten bij je dienstverlening. Of je kan bepaalde taken die je voorheen altijd uitbesteedde, nu zelf uitvoeren. Daarnaast ontwikkelt je personeel zich verder en word je als bedrijf steeds waardevoller.

Investeren in goede spullen is natuurlijk ook erg waardevol. Vaak kan je personeel hierdoor sneller aan de slag. Slome computers/laptops kunnen daarnaast bijvoorbeeld ook voor frustratie zorgen. Dit zorgt vervolgens weer voor minder energie binnen je bedrijf waardoor de resultaten sterk zullen tegenvallen.

Herinnering waardig

Je kan er ook voor kiezen om extra te investeren in bijvoorbeeld bedrijfsfeesten. Dit zorgt voor leuke verhalen en herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan een themafeest buiten als bedrijfsfeest voor het gehele bedrijf. Dit kan je heel goed zelf doen, maar dit zal veel tijd kosten. Je kan dit ook heel goed uitbesteden. Bedrijfsfeesten tijdens de zomermaanden leveren vaak de leukste momenten op!

Door het uit te besteden blijft er veel meer tijd over voor werk gerelateerde dingen die op dat moment gedaan moeten worden.

Door te blijven investeren in je bedrijf zorg je ervoor dat je bedrijf steeds sneller groeit. Dit komt omdat je personeel vaak haarde hecht aan allerlei waarden. Door bepaalde waarden te stimuleren zorg je ervoor dat je personeel beter in hun vel zit. Dit zorgt ervoor dat ze beter presteren en dat draagt bij aan de resultanten van het bedrijf.