Aan de slag in de tuin!

Ben je van plan binnenkort aan de slag te gaan in de tuin? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Je kan deze activiteiten het beste doen wanneer het mooi weer is en je geen last hebt van regen of kou. Daarnaast is het verstandig om lekker de tijd te hebben om deze activiteiten uit te voeren. Hierdoor heb je namelijk volledige focus op je activiteit en kan je er echt iets leuks van maken/mee doen.

Planten en bloemen

Het is natuurlijk handig om je tuin regelmatig bij te houden, dit kan je doen door te snoeien, onkruid weg te halen en regelmatig je bloemen en planten water te geven. Om er echt iets leuks van te maken kan je ervoor kiezen om nieuwe bloemen en planten aan te schaffen. Het is leuk om eens in de tijd de indeling van je tuin te veranderen. Voor de grond van je tuin is dit ook erg goed. Hierdoor blijft de grond in je tuin vruchtbaar.

Je kan er ook voor kiezen om een moestuin aan te leggen in je tuin. Je kan hierdoor je eigen groenten en fruit verbouwen. Hierbij is het belangrijk dat je geen ongewenste dieren in je moestuin krijgt. Rood met Zwarte Stippen kan je hierbij goed helpen.

Bouwen

Je kan er ook voor kiezen om in je tuin te gaan bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping. Een overkapping kan zorgen voor een lekker hoekje om te zitten en wanneer het plots toch begint te regenen tijdens een feestje, kan je toch buiten blijven. Even afhankelijk van het aantal personen natuurlijk en de grootte van de overkapping.

Je kan er ook voor kiezen om een nieuwe schutting te bouwen wanneer deze aan vervanging toe is. Wanneer je dit doet kan je gemakkelijk iets leuks creëren van je tuin. Een schutting is soms ook erg bepalend hoe groot de tuin lijkt. Wanneer je een tuin hebt zonder schuttingen kan je er ook voor kiezen om een wand te maken wat zorgt voor een afscheiding in je tuin. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een mooi hoekje creëren.

Niveaus aanbrengen

Je kan er ook voor kiezen om verschillende niveaus aan te brengen in je tuin. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een stuk van je tuin uit graven en daarbij een trapje te maken naar de verschillende niveaus toe. Dit geeft een mooi effect.