4 tips voor als je zelf wilt verbouwen

Welke verbouwingen kun je zelf uitvoeren? Als je mensen inhuurt die je verbouwing verzorgen, kunnen de kosten al snel oplopen. Steek je (deels) zelf de handen uit de mouwen, dan kom je je bankrekening tegemoet. Daarom hebben we voor je uitgezocht waar je vervolgens je ogen op kunt richten. 


1. Plaats zelf een terrasoverkapping


Terrasoverkappingen zijn er in allerlei soorten in maten. Je hebt veranda’s van hout, aluminium, met glazen schuifwanden, met een dak dat open en dicht kan en nog veel meer. Als je een beetje handig bent, dan kun je met de goede voorbereidingen prima zelf een terrasoverkapping plaatsen aan je huis. Het bedrijf waar je de veranda aanschaft moet natuurlijk wel de overkapping leveren als een doe-het-zelfpakket. En als er duidelijke instructies voorhanden zijn, zoals een YouTube video waar alle stappen worden voorgedaan, dan is dat wel zo handig. Heb je alle materialen en hulpmiddelen voorhanden, dan is het vooral een kwestie van doen. Lees je wel goed in, want als je bijvoorbeeld glasplaten van 80 kilogram moet plaatsen, dan doe je dat het gemakkelijkst met een glaslift. 

2. Plaats zelf een carport


Een carport is vergelijkbaar met een terrasoverkapping, maar je gebruikt de ruimte vooral voor een ander doel. Deze verbouwing is mogelijk wel gemakkelijker te verwezenlijken dan een terrasoverkapping. Voornamelijk je auto moet er droog onder kunnen staan, dus hoef je waarschijnlijk niet allerlei soorten uitbreidingen en verfraaiingen te hebben. Ook bij een carport geldt, bestel deze bij een bedrijf dat werkt met doe-het-zelfpakketten. Lees ook recensies, want kunnen consumenten uit de voeten met de instructies, of moeten de meesten alsnog een dure vakman inhuren? 

3. Slopen doe je zelf

Ook al ben je nog zo onhandig, waarschijnlijk kun je prima zelf behang afstomen, vloerbedekking lostrekken en een muurtje slopen. Het kan vervelend werk zijn, maar soms moet je nu eenmaal even door de zure appel heen bijten. Je kunt het natuurlijk ook werklui laten verrichten, maar dan ben je wel meer geld kwijt. Slopen is prima zelf te doen, al kun je niet zomaar lukraak met de voorhamer gaan zwaaien. Door bepaalde trillingen kunnen elders in huis scheuren ontstaan of dingen afbreken. Dan ben je natuurlijk verder van huis. Ook moet je niet per ongeluk een gasleiding tijdens het slopen raken. Daarom is advies inwinnen, mogelijk met de bouwtekening van het huis erbij, geen overbodige luxe. 

4. Kijk de kunst af op YouTube

Wil je zelf tegels plaatsen in je badkamer of een muurtje metselen, maar heb je dit nog nooit gedaan? Nou en, misschien heb je het wel gewoon in je, maar ontbreekt alleen een stukje kennis nog. Op YouTube staan talloze vaklui die haarfijn uitleggen hoe je te werk moet gaan. Het kost op deze manier wellicht wel wat meer moeite en tijd, maar je kunt hiermee wel serieus besparen op kosten. Natuurlijk werkt het natuurlijk averechts als je grote fouten maakt en alsnog een specialist in moet schakelen. Wees daarom wel realistisch en eerlijk naar jezelf. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *