3 redenen waarom je je werk naar buiten zou moeten brengen

Als je ooit hebt gemerkt dat je helemaal bent afgeleid door een mooie lentedag, is er een goede reden. De kracht van de natuur roept je op. Maar meer dan dat, je bent helemaal in je  element in hoe gelukkig en productief je werkt! Werken in het groen zorgt namelijk voor gelukshormonen, het is niet niets voor niets dat agrarische vacatures steeds populairder worden onder jongeren. De kracht van de natuur is ongeëvenaard, vooral op het werk. Studies tonen aan dat om tevreden en productief te zijn op het werk, je meer nodig hebt dan een cool kantoor en onbeperkte vakantie. Je hebt veranderingen in de lucht, de temperatuur of het landschap nodig. Je moet een zinvolle stimulatie hebben die de vaak stagnerende kantooromgeving onderbreekt, en je hebt de toegang en het vermogen nodig om met de buitenwereld te communiceren.

Het vermindert stress

Veel mensen leven in een voortdurende staat van stress. Niet omdat hun werkdruk overweldigend is of hun hypotheeklasten te hoog zijn, natuurlijk. Ze zijn gestrest omdat de werkomgeving zo anders is dan hun natuurlijke habitat. 

Het haalt je uit de dodelijke bureaustoel

Het is geen verrassing dat langdurig zitten gedurende de dag je risico op ziekte en zelfs de dood dramatisch verhoogt. Het aangaan van een verbintenis om in de natuur te werken zal je neiging om de hele dag te zitten verstoren, onoplettend voor je fundamentele, biologische behoefte om te bewegen. 

Het leidt je af – op een goede manier

Je weet dat om werk gedaan te krijgen, je hoofd naar beneden moet zijn, gefocust en billen moet schoppen. Je hebt ook een balans nodig. Net zoals je na een training een afkoelperiode nodig hebt, heb je soms een cooling down nodig van je werk. Buiten werken biedt je de mogelijkheid om naar de lucht te staren, mieren een heuvel te zien bouwen of vogels in de vlucht te bekijken. Dit zijn allemaal de “cool down” equivalenten van de werkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *